top of page
  • Writer's pictureKatka

Pár tipov ako sa pripraviť na vianočné rodinné fotenie

Updated: Oct 16, 2023


Rodinné vianočné fotenie detí a rodín

Vianoce sú ideálnym časom na zachytenie krásnych spomienok na vašu rodinu. Rodinné fotenie môže byť zábavným a nezabudnuteľným zážitkom, ak sa naň dobre pripravíte. V tomto blogu sa dozviete pár tipov, ako sa môžete pripraviť na vianočné rodinné fotenie.


Miesto vianočného fotenia a výber fotografa/ky.

Zvoľte si správne miesto na fotenie. Môžete sa rozhodnúť pre klasické fotenie v štúdiu alebo zvoliť nádherné exteriérové prostredie s alebo bez vianočnej výzdoby. Ak ste si vybrali exteriér, skúste sa inšpirovať na sociálnych sieťach alebo u známych, ktorí podobné fotenie absolvovali. Pekné exteriérové miesto môžete nájsť aj pri prechádzke alebo sa opýtať fotografa/ky, ktorý/á bude mať určite skúsenosti s podobnými miestami na fotenie. Pri exteriérových fotkách záleží na dennej dobe, kedy vzniknú. Spravidla podvečer je vhodnejšie svetlo na fotenie, s týmto vám opäť pomôže fotograf/ka.




Pri profesionálnom fotografovi/ke sa uistite, že má skúsenosti s rodinným fotením a chápe vaše špecifické požiadavky. Jeho/jej štýl fotiek by mal rezonovať s vašim vkusom a mali by ste mu/jej plne dôverovať. Cena je dôležitá ale hodnota fotenia často odzrkadluje spomínané skúsenosti a šetriť na fotení sa nie vždy oplatí. Na druhej strane sú fotografi/ky, ktorý kvôli rozšíreniu portfólia ponúkaju zľavy.


Čo si obliecť a vziať na vianočné fotenie.


Zvoľte si oblečenie, ktoré sa hodí k vianočnej atmosfére. Zväčša sa fotí v slávnostnejšom oblečení, bez výrazných vzorov, ktoré odpútavajú pozornosť od osôb na fotke, ale nemusíte byť príliš formálni. Môžete kľudne zvoliť aj vtipné vianočné svetre. Dôležité je, aby ste sa cítili pohodlne.


Vianočné fotenie detí a rodín. Detský vianočný portrét. Fotenie v ateliéri.

Ak máte obľúbenú vianočnú výzdobu alebo detskú hračku, môžete ju pokojne zahrnúť do fotenia. Pomôže to vytvoriť krásnu atmosféru a pridať osobný dotyk. Odporúčam to však konzultovať dopredu s fotografom/kou.


Zabezpečte, aby boli všetci členovia rodiny pripravení na fotenie v stanovenom čase. Malé deti by mali mať dostatok odpočinku a určite nie je dobrý nápad isť na fotenie hladní. Ako odmenu za fotenie si môžete potom všetci spolu dopriať napríklad dezert v cukrárni.


Pripravte si želané vianočné zábery a inšpirujte sa vopred.


Predtým, ako sa vyberiete na fotenie, vytvorte zoznam fotografií, ktoré by ste si radi zachytili. Môžete zahrnúť tradičné rodinné fotky, zábavné momenty a dokonca aj vtipné fotky.


Rodinné fotenie by malo byť príležitosťou na vytvorenie krásnych spomienok. Snažte sa byť prírodzení a relaxovaní pred fotoaparátom a užívajte si čas strávený s rodinou. Skúsený fotograf/ka vám s tým pomôže aby ste sa cítili príjemne počas fotenia.


Vianočné fotenie detí a rodín. Detský vianočný portrét. Fotenie v ateliéri.

Najdôležitejšie je užívať si to a nebrať sa príliš vážne.


Veselé fotenie a šťastné Vianoce!

 

Páčia sa Vám fotky a radi by ste si naplánovali podobné fotenie?



33 views0 comments
bottom of page